viernes, 22 de junio de 2007

Jorge Drexler; el poeta que no volia rebre l'Òscar





En 12 segons es poden fer moltes coses. Per exemple reflexionar sobre la soledat, la vida i l'amor. D'això en parla el cantautor uruguaià Jorge Drexler. El dijous 21 de juny vaig tenir la sort de poder entrevistar-lo a l'Hotel Tryp Bosque de Palma. Havia de presentar a l'Auditòrium el seu nou treball discogràfic. En moviment. En un avió, als aeroports. Així va escriure les cançons Jorge Drexler del seu nou àlbum "Doce segundos de oscuridad". Un accident domèstic al peu el va obligar a aturar la gira. Fins i tot ens va mostrar la seva radiografia per als més incrèduls. Això no va ser impediment per a que Drexler transformás l'escenari de l'Auditòrium de Palma en el far d'Uruguai on es va refugiar per reflexionar, per analitzar la seva vida. El cantautor uruguaià ens du a la penombra en un viatge al seu àlbum més instrospectiu en què es barregen temes com la infidelitat, la vida i la soledat. Temes senzills que no encaixen en el món de les estrelles de Hollywood. Només sentir la paraula queda blanc. "No es mi mundo" ens va dir. L'Auditòrium es va omplir per sentir la seva particular veu i la seva inseparable guitarra. Un recorregut per la foscor que només es va il·luminar per la melodia d'aquest poeta del nostre temps.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Jordi!! Qué gran!!! Drexler és un geni, és fantàstic sentir-lo cantar, tocar... Et trasllada a un altre món!! A Reus també vam tenir el plaer d'escoltar-lo, al Teatre Bartrina va estar sensacional! I després se'n va anar amb el grup de copes pels bars de moda i va ser tan humil i senyor com a l'escenari i els va deleitar amb tocs de guitarra i cançons inoblidables... En fi, tot això per dir-te que vinc a Mallorca la setmana vinent!! A veure si quedem. Ah, per cert, sóc la Ruth!!

Ros dijo...

nene!!!
Gràcies per la trucada de l'altre dia, em va fer tanta il.lusió!!
Tinc ganes de veure't!!
compto que ens veiem quan vinguis eh, petons
Rox

Unknown dijo...

Salut Jordi Julià! Sóc en Gerard de Reus. En Frede va incloure el teu blog a la pàgina i encara no havia tingut el gust de visitar la teva. Jo també vaig anar al concert d'en Drexler al Fortuny. Fantàstic. Encara el guardo a la retina com si hagués estat ahir. Si vens per aquí alguna vegada a veure si podem quedar tots plegats.