domingo, 20 de enero de 2008

Tothom al carrer perquè és Sant Sebastià!





















Si hi ha una festa a Palma on tothom surt al carrer aquesta és sense cap mena de dubte la revetlla de Sant Sebastià, el patró de la ciutat. Cap a les nou de la nit els palmesans-nes i documents adjunts queden per torrar el pa i la carn en unes brases repartides per tota la ciutat. Gent gran, joves, tothom posa la seva carn sobre la graella per tal de sopar al carrer. Botifarrons, llonganissa, "xulla", llom i el pa moreno mallorquí van ser els ingredients protagonistes. És una tradició que recorda al que fem a Flix per Sant Antoni. Després de sopar els participants es distribueixen per alguna de les sis places de la ciutat on es van instalar enormes escenaris que durant la nit van acollir diverses actuacions musicals. Els més interessants es van fer a Plaça Espanya. Allí hi va actuar "Muchachito". Nosaltres ens vam poder "colar" al backstage i vam estar una estona amb el seu grup. Un equip d'IB3 format per la Vanessa i la María li van fer unes preguntes per a l'informatiu. Per cert, també vam veure als membres del grup valencià "Obrint Pas". En definitiva una gran nit que va servir d'ofrena a Sant Sebastià.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Molt alliçonadora la teva entrada sobre la gran festa mallorquina, com moltes entrades del teu bloc està plena de frescura, jovialitat i empatia global, escrius per a tothom i això no és fàcil, tot i que suposo que pels periodistes ho deu ser més que per la resta.
Una vegada dit això, m'agradaria que passessis al Joan Martí la meva adreça: albertbertoni@hotmail.com. M'agradaria posar-me en contacte amb ell.
Bé Jordi, que continuis amb tanta energia, força i tarannà de periodista de raça, per a bé dels que ens agrada rebre les notícies des d'una postura tan empatitzadora i plena de color.
Ets un periodista molt polièdric, això és, saps donar a tot de tot, és a dir, et multipliques amb una notícia i multipliques una notícia fins a nuar tota la seva essència.
Albert Guiu.

Jordi Julià dijo...

Albert!Ei, quina il·lusió trobar-te per aquí! Moltes gràcies per les teves paraules. Ja li he passat l'e-mail al Joan Martí. Fins molt aviat!

jordi