lunes, 3 de agosto de 2009

La primera nit després de l'atemptat de Palmanova













Nit especialment trista la del 30 al 31 de juliol de 2009 a Palmanova, Calvià. Els carrers de la localitat estaven menys plens del que és habitual i els turistes que van sortir a sopar o a prendre alguna cosa es mostraven consternats per l'atemptat d'ETA que va matar a dos guàrdies civils. La policia local de Calvià va posar en marxa un dispositiu excepcional de vigilancia durant tota la nit a les sortides i les entrades de la localitat. Eren les deu de la nit i els membres de la Guàrdia Civil seguien analitzant el punt on va tenir lloc el succès. El carrer Na Boira de Palmanova va estar tota la nit tallat al transit. Al costat, el cuarter de Palmanova on els agents seguien conmocionats per l'atemptat. Al carrer, silenci, poques paraules i alguns curiosos que volien veure el lloc on ETA va actuar. Els hotels i aparthotels propers els clents que s'hi allotjaven encara s'emocionaven per la tragèdia. I el mateix passava als bars i restaurants de Palmanova. Una mica més buits de l'habitual i els clients que hi són teníen l'atemptat com a tema del dia.
"És molt diferent a una nit normal. Tot està més tranquil, la gent parla de l'explosió. Tothom està impactat" ens explicava un turista holandès. A tot això se li va sumar el constant anar i venir dels vehicles de Guardia Civil, Policia i Policia Local. Una nit trista i silenciosa a Calvià en un municipi que va anar a dormir aquell dia totalment consternat pel primer atemptat mortal d'ETA a les Balears.

1 comentario:

Joan dijo...

Justament aquell matí havia passat per Calvià direcció Antratx. Quan Jordi ens va comunicar que hi havia hagut un atemptat i que érem relativament a prop em vaig quedar de pasta de moniato.

Pel que vaig poder veure fins que van haver-hi els altres el turisme no es va veure afectat a l'Illa. Això sí, no calia parar gaire l'orella per sentir que la gent parlava a tot hora d'això.